JAHODOVÝ DORT
Suroviny:
Korpus:
-3vejce
-3 až 4 lžíce horké vody
-10 dkg moučkového cukru
-10 dkg polohrubé mouky
-1 lžíce škrobové moučky
-1 lžička prášku do pečiva
-máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání korpusu o průměru 23 cm
Světlý krém:
-3dl mléka
-1 vanilkový pudinkový prášek
-cukr krystal nebo krupice podle chuti
-10 dkg másla
Jahodový krém:
-2 dl mléka
-1 dl rozmačkaných jahod
-1 jahodový pudinkový prášek
-cukr krystal nebo krupice podle chuti
-10 dkg másla
Na ozdobu:
-2 dl smetany ke šlehání
-2 balíčky vanilkového cukru
-1 ztužovač smetany
-marmeláda a želatina podle potřeby
-jahody podle potřeby
Postup:
Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáme ostatní suroviny na korpus, nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh a nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 195 st. asi 15 minut. Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou a opět spojíme.
Mezi tím si uvaříme dva druhy pudinků a do vychladlých zašleháme máslo.
Zdobícími sáčky uděláme na korpus kruhy, poklademe jahodami a ještě zbytkem krému uděláme okraje. Polijeme uvařenou želatinou a když nám vychladne ozdobíme ušlehanou smetanou, do které zašleháme ztužovač a vanilkové cukry.
Podáváme z lednice.